Week 17-2008

We gaan naar Beieren via de Schwarzwalder Hochstrasse. Een kleine uitwijk naar Zwitserland en Oostenrijk. En terug naar huis via de Romantische Strasse.
20-4
9.14 uur. Aan het begin van de Schwarzwalder Hochstrasse.Tijd voor koffie.
Mummelsee. Tijd om de benen te strekken. We lopen er omheen.
Lauterbach.
Oberprechtal.
Triberg.
21-4
Onderweg naar Schaffhausen.
Schaffhausen - Rheinfall.
13.30 uur. Vanuit Meersberg met de boot naar bloemeneiland Mainau.
22-4

We blijven 5 nachten in Oberammergau om van daaruit diverse uitstapjes te maken. Vandaag regent het echt de hele dag, maar we blijven niet binnen hoor. Eerst gaan we Oberammergau bekijken. Veel houtsnijwerk hier, vooral religieuze (katholieke) onderwerpen. En veel muurschilderingen. 's-Middags rijden we naar Mittenwald, dat valt enigzins tegen maar we komen tijdens het rondlopen/rijden min of meer toevallig bij de Leutachklamm terecht, prachtig!! Er is een hele stellage/loopbrug aangelegd hier.
Leutaschklamm.
Het valt bijna niet weer te geven hoe hoog de rotswanden zijn en hoe overweldigend, hard kolkend en stromend het water is...
Je wordt min of meer gedwongen via het bos rond te lopen naar het beginpunt van de Klamm. Via Oostenrijks grondgebied. Door en door natgeregend zijn we maar het was beslist de moeite waard!!
23-4

Vandaag rijden we eerst naar de Wieskirche. (In Wies, hoe kan het anders?) Een enorme kerk met heel veel protserige pracht en praal en muur- en plafondschilderingen in the middle of nowhere. We komen binnen als er net een mis is begonnen. We gaan maar op de achterste bank zitten.
11.45 uur zijn we in Füssen. Hier eindigt (of begint, afhankelijk van hoe je het bekijkt) de route van de Romantische Strasse.
Titisee.
Naar deel 2 van week 17-2008